Als u erover denkt zich bij mij aan te melden, neem dan contact met mij op via het contactformulier op de startpagina of stuur mij een email met duidelijke vermelding dat het om een aanmelding gaat. Ik reageer dan zo snel mogelijk met een voorstel tot een eerste telefonisch contact.
Als u naar aanleiding van ons telefonische contact besluit zich echt aan te melden, dan volgt een intakegesprek. Bij kinderen volgt een intakegesprek met u en uw kind, waarbij we een deel van het gesprek gezamenlijk voeren en een deel opgesplitst.
Wat kunt u dan verwachten?
Allereerst bespreken we uw klachten, de mogelijke oorzaken en zal ik (kort) uw voorgeschiedenis uitvragen. Daarnaast bekijken/formuleren we uw hulpvraag, uw doelen en hoe we hieraan kunnen gaan werken.
Daarnaast zal ik u vragen een vragenlijst in te vullen. Doel hiervan is om uw klachten te objectiveren. Na (eventuele) behandeling, zal dezelfde vragenlijst nogmaals worden afgenomen teneinde te bekijken in hoeverre klachtenvermindering heeft plaatsgevonden.
Na de intake, volgt een voorstel tot behandeling, tenzij ik inschat dat de problematiek te zwaar/complex is voor mij of binnen de basis GGZ. In geval van het laatste geef ik u advies en geef ik (met uw toestemming) een terugkoppeling aan uw huisarts/verwijzer.
Indien we samen overeenkomen behandeling in te zetten, leggen we dat schriftelijk vast in een zgn informed consent; een wederzijds afsprakendocument. In mijn behandeling maak ik gebruik (een combinatie) van psycho-educatie, cognitieve gedragstherapie, EMDR (Eye Movement Desensitisation and Reprocessing), ACT (Acceptance and Commitment Therapy) en technieken uit de schematherapie.
Omdat ik kortdurende psychologische zorg binnen de basis GGZ biedt, zullen er meestal tussen de 5 tot 11 vervolgafspraken plaatsvinden. De gesprekken duren ongeveer 45 minuten met meestal een frequentie van eens per week of eens in de twee weken. Het kan zijn dat ik u tijdens de behandeling vraag om bepaalde registratie-opdrachten en huiswerkopdrachten te doen. Hier praten we dan over in onze volgende afspraak.
Gedurende de behandeling zal geregeld worden besproken of de behandeling voldoet aan uw verwachtingen en of deze bijgesteld moeten worden. Ik nodig u daarbij ook van harte uit het ook ongevraagd te melden als verwachtingen niet uitkomen of als andere zaken u van het hart moeten. Uitgangspunten daarbij zijn openheid en transparantie om zo recht te doen in uw eigen regie en verantwoordelijkheid.
Als we tot de conclusie komen dat u beter grip heeft op uw klachten, kunnen we de behandeling afronden. Na afronding wordt (zoals eerder vermeld) wederom gebruik gemaakt van een meting van uw psychische klachten en tevredenheid in het kader van ROM (Routine Outcome Monitoring). Met uw toestemming volgt dan een schriftelijke terugkoppeling aan uw huisarts/verwijzer.
Femke Arnoldussen. GZ-psychologie & Coaching
Bezoekadres: Korte Kerkstraat 19, Nuland, Noord-Brabant, Nederland
Copyright © 2024 Femke Arnoldussen. GZ-psychologie & Coaching - Alle rechten voorbehouden
Powered by GoDaddy Webbouwer